Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: CentOS 5 moje veliko odusevljenje  (Pročitano 3973 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
psy_unix
SuperAdmin
Init 5

Ugled korisnika +10/-0
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

WWW E-mail
« poslato: 20.04.2007. 01:49 »

Pregazio sam sve distro-e i instalirao samo novi centOS 5 i mogu vam reci da sam (mislim) resio "problem" na duze staze !!!

Community"  klon RedHat Enterprise Linux-a, CentOS, je stigao do verzije 5.0. Glavne izmene u odnosu na prethodnu verziju su Apache-2.2, php-5.1.6, kernel-2.6.18, Gnome-2.16, KDE-3.5, OpenOffice.org-2.0, Evolution-2.8, Firefox-1.5, Thunderbird-1.5, MySQL-5.0, PostgreSQL-8.1. Novi sistem donosi i bolju podršku za desktop sa compiz and AIGLX 3D tehnologijama.Virtuelizacija je, kao i kod starijeg RedHat brata, zasnovana na Xen hypervisor-u sa Menadžerom Virtuelne mašine i libvirt.

Jedine zamerke su podrska Nvidia drivera za xen kernel (ne znam da li bi to trebalo da zamerim njima i Nvidi-a timu) jer ga ne podrzavaju tako da moja ideja o virtuelizacija vise sistema pada u vodu .... ??? ??? ???

Sistem se podize malo duze u odnosu na sestru Fedoru ali pruza daleko vecu stabilnost u radu . Ovo govorim zato sto je na njemu podignuta Samba , MySQL , Posgres , Apache , Webmin , ProFTPD , DHCP , CVS Server itd... tacnije sve sem mail servera a on i dalje radi besprekorno.
Tacnije ima uptime 5 i po dana , od kad sam ga i instalirao .....

Multimedia , beryl , flash , java itd sve kao i na Fedori radi kao sat
Inace radi na AMD X2 4200+ koji naravno SMP kernel vidi i koristi u punom sjaju :'( :'( :'( 

Korisniku sa malo vise iskustva je potrebno bukvalno ( hvala yum-u )30 min da pusti sve ovo u rad zajedno sa serverima tako da ga toplo preporucujem svima koji vole RedHetolike sisteme .

Ko ima bilo kakvih losih iskustva nek napise ovde ako sme , hehehe . Salim se , ali stvarno je i za 5   :P :P :P :P

Sačuvana

www.konsmed.com - Web dizajn studio

"Two things came out of Berkeley: BSD and LSD. We don't believe this to be a coincidence."
h5n1
Init 3

Ugled korisnika +1/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 20.07.2007. 10:10 »

Nije valjda da si skinuo i FreeBSD?

Vidim da imas AMD X2 4200+ jel ti masina pravi veliku buku?
« Poslednja izmena: 20.07.2007. 10:19 h5n1 » Sačuvana
psy_unix
SuperAdmin
Init 5

Ugled korisnika +10/-0
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #2 poslato: 20.07.2007. 13:32 »

Pa covece sedim pored ekrana 10 dana dok on kompajlira  :D :D :D :D
Za sve ovo sto sam napisao u gornjem postu  da sam podigao, trebalo mi je bukvalno jedna noc , naravno da se sve podesi
FreeBSD je naravno moja najveca ljubav i ostao je na drugoj masini....
Sačuvana

"Two things came out of Berkeley: BSD and LSD. We don't believe this to be a coincidence."
h5n1
Init 3

Ugled korisnika +1/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 20.07.2007. 13:48 »

A buka za masinu,ima li je?

To me isto zanima!
Sačuvana
psy_unix
SuperAdmin
Init 5

Ugled korisnika +10/-0
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #4 poslato: 20.07.2007. 13:56 »

aj pojasni malo pitanje , molim te , sta te konkretno zanima / ;D ;D ;D
FreeBSD je najmirniji i najstabilniji sistem koji sam ikada video , kad je on bio na ovoj masini , ona se nije ni cula , kao da nije ni radio  :D :D :D
Inace kao sto valjda znas , on ima u kernel ucitane module koji da fakticki stavljaju u sleep rezim kad radi duze
a sto se tice Atlon X2, on ima kao i njegovi predhodnici cool and quiet mod koji kad ukljucis u bios-u i sistem kao da ne radi
npr iskljuci sam ventilatore , smalji brzinu procesoma ako nema zahtevne radnje itd .... Miran je i jak , osim kad radi po XP , onda non-stop nesto indexira i caprka . ....
Pozzzzz ;D ;D ;D ;D ;D
« Poslednja izmena: 20.07.2007. 13:58 psy_unix » Sačuvana

h5n1
Init 3

Ugled korisnika +1/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 20.07.2007. 13:59 »

Ma ne mislim na buku koju pravi racunar,posto vidim da je veoma jaka masina,pa mislim,da li kuleri na masini prave buku.
Na to sam mislio,posto sam nesto razmisljo da kupim tako nesto,a posto ne volim bucne masine,jos se razmisljam.
Nego,zanima me koje si godiste,vidim dosta znas,da nisi neki admin?

Pozdrav!!!
Sačuvana
psy_unix
SuperAdmin
Init 5

Ugled korisnika +10/-0
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #6 poslato: 20.07.2007. 14:08 »

Cini mi se da su ovo osnovne stvari , sto se tice sistema i procesora, a za admina ima da popjimo mi jos mnogo mleka i PIVAAAAAAAAAAAAA  ;D ;D ;D ;D
Uzmi atlona i uzivaj , vrh je  :P :P
Sačuvana

h5n1
Init 3

Ugled korisnika +1/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 20.07.2007. 14:34 »

Moze PIVA,mleko je za bebe!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Sačuvana
psy_unix
SuperAdmin
Init 5

Ugled korisnika +10/-0
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #8 poslato: 04.07.2008. 10:49 »

Odmah sam stavio 5.2 i svaka cast ... Nemam reci ... Stabilnost , brzina , elegancija ....
Sačuvana

psy_unix
SuperAdmin
Init 5

Ugled korisnika +10/-0
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #9 poslato: 19.02.2009. 14:14 »

http://www.blueonyx.it/

obratite paznju na ovaj projekat
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: