Glasanje
Pitanje: Odabrao bih:
Linux (vaš omiljeni distro, nebitno koji) - 17 (68%)
Windows (bilo koja verzija) - 3 (12%)
BSD (bilo koje izdanje) - 5 (20%)
Neki četvrti (Solaris, IRIX, QNX, Protos,....) - 0 (0%)
Ukupno glasova: 24

Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Da morate - šta biste odabrali?  (Pročitano 4269 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
MladenIsakovic
SuperAdmin
Init 4

Ugled korisnika +14/-0
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Živeo JA

WWW E-mail
« Odgovor #15 poslato: 05.05.2009. 00:22 »

Pa dobro, bar nam je iskrenost na nivou :D
Sačuvana

Isterajte zlo iz žena,
uterajte im dobro!
Leonidas
Init 1
*

Ugled korisnika +0/-0
Van mreže Van mreže

beli.lav@live.com
« Odgovor #16 poslato: 06.06.2009. 14:20 »

Moj izbor je Lindza :) (ako cemo konkretno koji distro - ili Fedora ili Ubuntu) thumbsup
« Poslednja izmena: 06.06.2009. 14:22 Leonidas » Sačuvana

Registered Linux user #419751
spartanserb
Init 1
*

Ugled korisnika +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 02.01.2010. 16:31 »

Da moram ,ali bas da moram onda Win. a zasto ? Zato sto za mnoge poslove sam prinudjen npr. e-banking,jer nisam siguran da li kod ijedne banke to mogu raditi sa Linuxom, a kad kao pocetnik u koristenju Linuxa pokusam na nekom forumu da dobijem neki odgovor koji bi mi pomogao da unapredim svoje skromno znanje za rad sa Linuxom ,dobijem odgovor tipa " googlaj malo" ili tih par ljudi koji evidentno dobro poznaju materiju ponasaju se kao klub zatvorenog tipa, A zaista bih voleo da koristim maximalno Linux jer mi se veoma dopada , i da ne moram ne bih ni dana vise koristio Win.
Sačuvana
DrLove73
Init 1
*

Ugled korisnika +1/-0
Van mreže Van mreže

257142059 ljljuba
WWW E-mail
« Odgovor #18 poslato: 10.01.2010. 13:49 »

Pozdrav svima. Posle usko specijalizovanog wireless foruma i Linuxquestions.org-a, reko da i ovde pocnem da pomazem ljudima.

Moj izbor je CentOS Linux. Za one koji ne znaju, to je Red Hat Enterprise Linux (RHEL) "klon", kompajliran od izvornog koda (source) RHEL-a koji Rad Hat objavljuje kao FOSS. Razlika je uglavnom u placanju podrske kod pravom RHEL-a, kao i dodatni paketi koje CentOS fondacija objavljuje, kao sto je kernel sa ukljucenim svim modulima, dodatni programi i paketi koje Red Hat ne objavljuje i slicno. RHEL i CentOS su binarno kompatibilni sto znaci da svaki paket za RHEL ce raditi na CentOS-u, i obratno.

Napravio sam kolekciju prakticno svih repozitorijuma za CentOS koji postoje i dodatno prekompajlirao 100-ak paketa sa Fedore koji ne remete stabilnost sistema, tako da mi sada retko sta fali, cak i za udobnu Desktop funkciju.

Jos da napomenem da cu bar u sledecih par meseci visiti na forumu pa pitajte sve sto vas interesuje oko Linuxa, tu sam da pomognem.
« Poslednja izmena: 10.01.2010. 13:56 DrLove73 » Sačuvana

Love is in the Air
Dundo
Init 1
*

Ugled korisnika +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 16.06.2010. 20:29 »

Гласао сам (наравно) за Linux, по могућности Debian, али само да упитам аутора теме, пошто dual boot није дозвољен, да ли је дозвољено као одговор рећи Windows и Linux Live CD или bootable USB?

headbang
« Poslednja izmena: 16.06.2010. 20:31 Dundo » Sačuvana
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: